in Zutphen heb je nog de ruimte - Veste

in Zutphen heb je nog de ruimte

Gerrit en Carla Jansen Van Doorn, kopers Veste Zutphen

Carla en Gerrit, kopers van een appartement in Veste:
“In Zutphen heb je nog de ruimte”
Nog even geduld. En dan wonen Gerrit Jansen van Doorn (74) en Carla Hasenbosch (65) in hun nieuwe appartement in Veste. “Waar we het meest naar uitzien? De rust en het comfort. De plek is heel mooi. Je woont hier dichtbij het historische stadscentrum én met de fiets ben je zo in de natuur.”

Negentien jaar woonden Carla en Gerrit in een groot vrijstaand huis in het bos bij Zutphen. Gerrit: “Het tuinonderhoud werd lastiger. Daarom wilden we graag kleiner wonen, maar wel comfortabel en op een leuke plek. Toen Carla het project Veste ontdekte, waren we daar allebei direct verliefd op.”

Vrijheid van indelen
“Het echtpaar koos voor een appartement met twee slaapkamers. Carla: “Oorspronkelijk heeft ons type appartement twee badkamers, maar dat vonden we niet nodig. Het bleek geen probleem om één badkamer te laten vervallen. De vrijgekomen ruimte delen we naar eigen inzicht in. Die vrijheid van indelen heb je als koper. Zo willen we ook een glazen vouwwand laten aanbrengen op de balkonafscheiding, waardoor een soort wintertuin ontstaat. Het balkon is met 14 m² trouwens lekker royaal. Verder kun je kiezen voor een groter kookeiland in de keuken. Ook bepaal je zelf waar de stopcontacten en de lichtpunten komen. Hetzelfde met de keuken en de badkamer. Die zijn standaard al heel compleet, maar je kunt ze naar eigen smaak aanpassen.”

Vloerverwarming en domotica
Het echtpaar is enthousiast over de uitstraling van het complex, dat zal bestaan uit twee stijlvolle woongebouwen met elk veertien appartementen. En een derde woontoren met zorgappartementen. Lekker kleinschalig dus, vinden Carla en Gerrit. Ze zijn enthousiast over de moderne faciliteiten. Denk aan de energiebesparende voorzieningen als de warmtepomp, de pv-zonnepanelen, het all-electric wonen en de vloerverwarming, die zomers zorgt voor verkoeling. Carla: “Fijn zijn ook de domotica-voorzieningen, die je zelf kunt kiezen. Zoals het automatisch bedienen van de gordijnen, het centraal bedienen van de verlichting en de beveiliging.”

Van de Randstad naar Zutphen
Carla en Gerrit komen oorspronkelijk niet uit Zutphen. Gerrit: “Ik heb altijd gewerkt in Amsterdam en we hebben daarom gewoond in Amsterdam, Monnickendam en Baarn. Toen mijn pensioen eraan kwam, wilde ik liever niet meer in de file staan zodra ik de deur uitging. Daarom verhuisden we naar het oosten. Hier heb je nog de rust en de ruimte. En voor hetzelfde geld heb je een groter huis met meer grond.” Negentien jaar verder bevalt het hen nog altijd uitstekend in het oosten. En we zijn niet de enigen die vanuit de Randstad hiernaartoe verhuizen. “We hebben al kennisgemaakt met de medebewoners van Veste. Velen van hen komen ook uit de Randstad. We geven ze geen ongelijk.”

Carla: “Het is hier heel relaxed. Je hebt alles bij de hand: een schouwburg, een grote bioscoop en een sfeervolle, oude binnenstad met winkels, cafés en restaurants. Er wordt ook van alles georganiseerd. En met de fiets ben je zo in de prachtige natuur. Richting Apeldoorn kom je op de Veluwe, en richting het oosten ga je naar de Achterhoek.”

Interesse? Schrijf u (vrijblijvend!) in als belangstellende
Ziet u – net als Gerrit en Carla – uit naar een woonomgeving met rust en comfort? En met op loopafstand de gezelligheid van de historische Zutphense binnenstad? het handigst is dat u zich even inschrijft als belangstellende. U zit dan natuurlijk nog helemaal nergens aan vast. Nadat u zich heeft ingeschreven neemt onze woonadviseur Suzanne van Harten contact met u op. Ze hoort graag wat uw wensen zijn en kan u meer vertellen over de mogelijkheden. U beslist natuurlijk helemaal zelf wat u doet.

Ja, ik schrijf me vrijblijvend in

Meer nieuws

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2