Neem uw hypotheek onder de loep - Veste

Neem uw hypotheek onder de loep

Waarom is het belangrijk bij het oriënteren op bijvoorbeeld een appartement uw financiële situatie eens goed onder de loep te nemen?

De situatie voor hypotheken is de laatste jaren sterk veranderd. Hypotheekadvies is vaak gebaseerd op de fiscale wet- en regelgeving. De rente over de schuld voor een woning die u zelf bewoont, is immers aftrekbaar. Toen de hypotheekrente een aantal jaren geleden aanzienlijk hoger was dan nu, was deze aftrek dan ook een belangrijk onderdeel in het advies.

Vanwege de huidige lage rentetarieven speelt deze aftrek een steeds minder belangrijke rol. Daarom is het verstandig om uw financiële situatie regelmatig te herzien. Zeker nu u op zoek bent naar een nieuwe woning. Grote kans dan andere constructies veel gunstiger voor u zijn.

Het gesprek kan bijvoorbeeld over de volgende onderwerpen gaan:
– Herinvesteren van de overwaarde bij het kopen van een nieuwe woning

U kunt de overwaarde van uw huidige woning investeren in uw appartement, maar dit is niét verplicht. Waar kunt u het beste voor kiezen?

– Uw huidige woning pas verkopen na aankoop van het appartement
Moet u eerst uw huidige woning verkopen voordat u het appartement koopt? Nee, dat is niet noodzakelijk. Maar hoe betaalt u dan de tijdelijke dubbele kosten? Onze adviseurs weten er alles van.

– Het overgangsrecht en de verplichting om af te lossen
Sommige hypotheken kunnen aflossingsvrij worden voortgezet met behoud van renteaftrek. Andere hypotheken moeten juist verplicht afgelost worden om recht op aftrek te houden. Wat zijn hierbij de voorwaarden?

Om u een goed inzicht te geven in de huidige financieringsmogelijkheden bieden wij u een geheel vrijblijvend en onafhankelijk advies aan. Neem hiervoor contact op met onze wooncoach Suzanne van Harten op 0615602961

Meer nieuws

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2